Getuigenissen

Sustainability grid bij Siemens nv te Anderlecht en Huizingen

Jeanette Berger - Corporate Mobility Manager Siemens nv

 

Siemens is een technologieleider die op een rijke geschiedenis van bijna 165 jaar kan bogen. Vandaag realiseert de groep een omzet van 78,3 miljard euro met 370.000 medewerkers in 190 landen wereldwijd. De groep is de grootste leverancier van groene technologie, bijna 40 % van de omzet is afkomstig uit milieuvriendelijke oplossingen en producten. Siemens heeft in België en Luxemburg zo'n 1.700 medewerkers in dienst en genereert een omzet van meer dan 1 miljard euro. Zowel in België als wereldwijd, legt de groep zich in zijn activiteiten toe op vier toekomstgerichte sectoren: Industry, Infrastructure en Cities, Energy en Healthcare.

 

Siemens is een bedrijf dat maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel draagt en zowel voor zijn klanten als voor zijn medewerkers duurzame oplossingen ontwikkelt. Duurzaamheid is een van de strategische bedrijfsprincipes die ook intern toegepast wordt. Bovendien sleepte Siemens in 2012 voor de allereerste keer de titel in de wacht van meest duurzame industriële onderneming in de categorie &"Industriële goederen en diensten" van de Dow Jones-duurzaamheidsindex, waarin meer dan 200 bedrijven zijn opgenomen.

 

Jeanette Berger, Corporate Mobility Manager bij Siemens, deed in het kader van een duurzaamheidsproject voor de afdeling SRE (Siemens Real Estate) een beroep op Consultes. Het project bestond eruit om op verschillende domeinen (gebouwen, installaties, mobiliteit, ...) de duurzaamheidsindex te berekenen.

"Ik was persoonlijk erg enthousiast over de methodische aanpak waarmee de groep van Consultes het project heeft aangepakt en meteen naar de kern van de zaak ging. Het team waarmee ik gewerkt heb, combineerde professionalisme met pragmatisme om dit project tot een goed einde te brengen. Kortom, het was een uiterst vruchtbare samenwerking !"

 

Meer info op : www.siemens.com

 

← Terug naar overzicht